Platformoverleg 14 juni 2018

In het platformoverleg tussen gemeente en HOC op 14 juni 2018 zijn de volgende zaken aan de orde geweest.

Glasvezel aanleg
Glasvezel aanleg op Buitenvaart zal naar verwachting door Re-net worden gerealiseerd. Het is lastiger op De Wieken een dekking van minimaal 50% te krijgen voor de glasvezel ontsluiting. Re-net wil zeker zijn van 50% dekkingsgraad aan abonnementen alvorens het bedrijf glasvezel aanlegt. Bedrijven op De Wieken worden door de gemeente gestimuleerd nu een abonnement af te sluiten. Het HOC is content met deze ontwikkelingen en de actie van Re-net om bedrijven te benaderen.

DTZ kansen voor Hoogeveense ondernemers
Er komt een voorstel om de huidige structuur en organisatie van het DTZ project te veranderen. De politieke dominantie moet plaatsmaken voor het belang van de ondernemers. Ook het Programm Board ondergaat een wijziging: minder politiek en overheid, meer bedrijfsleven. Emmen wordt in het algemeen gezien als de initiatiefnemer die de voordelen van het project daarmee naar zich toetrekt. Ook dat wordt onder de loep genomen.

Hoogeveens netwerk in 2019
Het Hoogeveens Netwerk wordt een jaar opgeschoven. Het is ‘te kort dag’ om het dit jaar goed te organiseren. In 2019 zal de gemeente dit event nog organiseren in nauwe samenwerking met het HOC.

Bedrijvenregeling BSR
De bedrijvenregeling (BSR) is opengesteld, inschrijven kan tot 1 oktober. Op 21 juni kunnen bedrijven gebruik maken van een spreekuur voor meer informatie. Leden van CHO/Zakenkring zijn hierover extra geïnformeerd. De BSR is aantrekkelijk voor bedrijven die plannen hebben uit te breiden, te innoveren of willen investeren in hun huisvesting, machinepark of arbeidspotentieel. Het is zinvol eerst een quickscan te doen om na te gaan of men in aanmerking komt voor deze regeling.

auteur: Catrien van Haeften
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Agenda

Platform overleg in 2018

De bijeenkomsten van het HOC platform overleg vinden plaats op de volgende data in 2018 lees meer »

Neem contact met ons op via

06 206 06 567 of

info@hochoogeveen.nl