Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2018 helpt innovatieve projecten realiseren

Groeiende bedrijvigheid en uitbreiding van het aantal banen. Dat is wat de gemeenten Hoogeveen, Coevorden en Emmen willen om de regio economisch te versterken. Daarom helpen zij ondernemers die bijdragen aan deze ambities.

Zij doen dit samen met provincie Drenthe en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in de Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2018. De regeling is bedoeld voor zowel mkb’ers als grote ondernemingen.

 Bouke Arends, voorzitter Dutch TechZone: “De Bedrijvenregeling Vierkant voor Werk, voorloper van deze Bedrijvenregeling, heeft voorzien in een enorme behoefte. We hebben die regeling geëvalueerd en op een aantal punten aangepast, bijvoorbeeld om ook mkb’ers optimaal gebruik te laten maken van de subsidie. We sluiten dus nog meer aan op de vraag van ondernemers.”
 
Investeringen en nieuwe banen
De regeling gaat open op 11 juni. Van 11 juni tot 1 oktober 2018 kunnen ondernemers die zich nieuw komen vestigen in de gemeente Hoogeveen, Coevorden of Emmen subsidie aanvragen voor hun investering. Gevestigde ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor de uitvoering van projecten die zijn gericht op uitbreiding, diversificatie of fundamentele wijzigingen van bedrijfsactiviteiten in de drie gemeenten.
Voor investeringen kunnen mkb’ers en grote bedrijven maximaal 30% van het investeringsbedrag geïnvesteerd krijgen. Voor projecten die substantiële en langdurige werkgelegenheid opleveren in het gebied kunnen mkb’ers per nieuw gerealiseerde arbeidsplaats € 5.000 subsidie krijgen, met een maximum van € 100.000.
 
Toetsing via tenderprocedure
Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit. Elke subsidieaanvraag wordt getoetst via een tenderprocedure. Uit de beoordeling van de aanvragen ontstaat na 1 oktober 2018 een rangschikking. De kwalitatief beste aanvragen komen met voorrang in aanmerking voor subsidie. De subsidies worden op volgorde van de rangschikking verstrekt, totdat het subsidieplafond is bereikt.

Alle informatie over de regeling is te vinden op www.snn.nl/dtz2018.  De subsidie kan ook via deze site aangevraagd worden.

Voorlichtingsbijeenkomst op 6 juni a.s.
Heb jij als ondernemer plannen voor projecten die gericht zijn op uitbreiding, diversificatie, innovatie of fundamentele wijzigingen van bedrijfsactiviteiten in een van de drie gemeenten? Kom dan naar de bijeenkomst op woensdag  6 juni  2018. Je komt dan alles te weten over de Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2018. Je kunt subsidie vanuit deze regeling aanvragen van 11 juni tot en met 1 oktober 2018.
Datum: 6 juni van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: De Zwerfkei, Dorpstraat 59 in Gees

Graag vooraf opgeven via http://web.snn.eu/cn/aq7fx/dtz2018
 
 
 

In de Dutch TechZone werken bedrijven, kennisinstellingen en gemeenten in de regio Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen samen aan een economisch sterke regio. Onderling verbonden door de specialistische en hoogwaardige (maak)industrie en logistiek die de regio rijk is. Een industriële topregio, mogelijk gemaakt door excellent vakmanschap en topengineering.

bron: DTZ
auteur: Catrien van Haeften
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Agenda

Platform overleg in 2018

De bijeenkomsten van het HOC platform overleg vinden plaats op de volgende data in 2018 lees meer »

Neem contact met ons op via

06 206 06 567 of

info@hochoogeveen.nl