Platformoverleg HOC 8 maart 2017

In het platformoverleg van 8 maart zijn de volgende onderwerpen tussen het bestuur van het Hoogeveens Ondernemers Collectief (HOC) en de gemeente Hoogeveen besproken.

Met een spijtig gevoel heeft HOC kennis genomen van het vertrek van Anno Wietze als wethouder in Hoogeveen en als lid van het platform. Binnen de CDA fractie is een zoektocht gestart naar een vervanger.

Glasvezel aanleg Bedrijventerreinen

Een werkgroep bestaande uit drie ondernemers en vertegenwoordiging van de gemeente heeft presentaties aangehoord van drie breedband internet/glasvezel aanbieders. KPN is duidelijk naar voren gekomen als de beste aanbieder qua prijs, professionele aanpak en snelheid. KPN heeft al een groot netwerk liggen op De Wieken. KPN wordt vervolgens gevraagd alle bedrijventerreinen nader te onderzoeken en tevens de vraagbundeling van de betreffende ondernemers te verzorgen. De gemeente haakt hier op in door de nog te verkopen kavels ook te voorzien van een aansluiting.

 

Herijking economische structuur visie

De economische structuur visie is toe aan een herijking. De gemeente vraagt het HOC mee te denken hoe de visie als een kompas kan fungeren en een meer actiegericht karakter kan krijgen. HOC komt graag tegemoet aan deze vraag en ziet de uitnodiging tegemoet. 

 

Vierkant voor Werk (VvW) en de BSR voor Hoogeveen

Johann Bisschop,  accountmanager EZ licht toe hoe VvW en de BSR van betekenis zijn voor Hoogeveense bedrijven. Van de 18 bedrijven die zich hebben aangemeld voor een subsidie zijn zes bedrijven gevestigd  in Hoogeveen, vijf in Emmen en zeven in Coevorden. De BSR is toegekend aan de sectoren: HTSM (nieuwe maakindustrie), Transport & logistiek, Biobasic en Energie & gas. Johann heeft de afgelopen maanden 20 bedrijven in Hoogeveen bezocht die in aanmerking komen voor de BSR en dc meesten tevens begeleid bij het aanvragen. Het is de bedoeling de sectoren HTSM, Biobasic, Transport en Logistiek in Hoogeveen te ondersteunen in een onderlinge nauwe samenwerking. De opzet is een ‘sustainable netwerk’ te creëren dat voldoet aan de vraag van de betreffende ondernemers. Deze vraaggedreven aanpak moet de basis worden voor een sterke regio in de toekomst. Hoogeveen focust zich op de HTSM bedrijven.

auteur: CvH
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Agenda

Platform overleg in 2018

De bijeenkomsten van het HOC platform overleg vinden plaats op de volgende data in 2018 lees meer »

Neem contact met ons op via

06 206 06 567 of

info@hochoogeveen.nl