Welkom op de website van HOC

 

Het Hoogeveens Ondernemers Collectief is het overkoepelende orgaan van drie ondernemersorganisaties in Hoogeveen. De verenigingen Combinatie Hoogeveense Ondernemingen (CHO) en Zakenkring Hoogeveen en de Stichting Centrum Management  zijn elk door twee bestuursleden vertegenwoordigd in het HOC.

In 2009 is het HOC opgericht om namens de ondernemers structureel overleg te voeren met een vertegenwoordiging van de gemeente Hoogeveen. Naast de burgemeester en de wethouder Economische Zaken zijn de beleidsadviseurs EZ bij het overleg aanwezig. Het overleg vindt vijf keer per jaar plaats en wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. 

Zo is een platform tot stand gekomen waar diverse Hoogeveense ondernemersvraagstukken worden behandeld, zoals werkloosheid en de samenwerking op gebied van Onderwijs, Overheid en Ondernemers. Via het HOC hebben ondernemers op deze wijze inzicht en inspraak op overheidsplannen en voorgenomen besluiten.

Een belangrijk doel bij de oprichting van HOC was dat de ondernemers en gemeente elkaar als partners zien. Een samenwerking die moet leiden tot het versterken en verbeteren van het ondernemersklimaat in de gemeente Hoogeveen.

Laatste nieuws

Fusie CHO en Zakenkring Hoogeveen

Samenwerken met één vereniging, één netwerk en één doel voor een duurzaam ondernemersklimaat. lees meer »

Platformoverleg 14 juni 2018

In het platformoverleg tussen gemeente en HOC op 14 juni 2018 zijn de volgende zaken aan de orde ... lees meer »

Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2018 helpt innovatieve projecten realiseren

Groeiende bedrijvigheid en uitbreiding van het aantal banen. Dat is wat de gemeenten Hoogeveen, C... lees meer »

Neem contact met ons op via

06 206 06 567 of

info@hochoogeveen.nl